Direktlänk till inlägg 16 juli 2009
Nästan nyss har jag ätit inbakad fläskfilé med trattkantarell- & karljohansås. Ljuvligt gott.
Om ni önskar recept så är det följande:
1st. Fläskfilé som man skär en skåra i och steker tills den är väl stekt.
Sen lägger rullar man ut smördegsdegen och lägger den över en form. Den stekta fläskfilén läggs med skåran uppåt mitt på smördegen.
Sås - För att det ska vara enkelt så fuskar jag med karljohansås på påse som jag tillsätter vatten, mjölk och smör. För att göra den lite lyxigare så lägger jag i lite extra svamp. (trattkantareller efter som jag har hemma nära till hands)
I skåran lägger jag champinjoner samt häller över såsen. Krydda med lite salt och peppar.
Lägg ihop smördegen så den täcker filén och in i ugnen i 20 minuter, 220grader.
Medans filén är i ugnen så tillagar man det man önskar till. Pommes tycker jag är gott.
Tyvärr har jag ingen bild på hur gott det kan se ut.
Sitter just nu på ett café i huddik kollar på utsikten i ens fönstret sjöbodar andra trafiken och nedanför mins fötter en massa fler folk som fikar. Nu blir strax en sväng i affärer alltid lika skoj. Sen blir det tacco kväll. :)...
Precis som alla andra år brukar det vara samma "skrot" på Selångers marknad men detta året hittade jag detta också :D...
Gjorde precis ett besök i mosters hallonbuske. Mums vad gott det är med stora trädgårdshallon!...
Härligt väder ännu en dag så då tog vi en fika mamma, faster och kusin. Blev glass, mums!...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|